И така, ето пълния списък: 1. . Тя е една от най-големите

...
И така, ето пълния списък:
1. . Тя е една от най-големите
Коментари Харесай

НАСА оповести кои са първите снимани от Джеймс Уеб обекти

И по този начин, ето цялостния лист:

1. . Тя е една от най-големите и ярки мъглявини в небето, ситуирана на 7 600 светлинни години от нас. Мъглявините съставляват инкубатори, в които звездите се раждат. В мъглявината Карина има доста солидни звезди, по-големи от нашето Слънце.

2.. Това е планетарна мъгливост – разширяващ се облак газ, обкръжаващ умираща звезда. Намира се на 2 000 светлиннни години от Земята.

3.. На към 290 милиона светлинни години от нас, този Квинтет съставлява първият стилен космически куп, открит от астрономите, още през далечната 1877 година.

4.. Тук се чака да получим най-интересното и най-забележителното от всички изображения – това съставлява скупчвания от солидни галактични купове, които усилват и изкривяват светлината на обектите зад тях, т.е. играят ролята на гравитационна леща. Така ще имаме изглед към свръхдълбокия космос! 

5.. Тук е правилно да се упомене, че няма да получим фотоси на самата планета, а ще ни бъде показан набор от нейната атмосфера – т.е. за пръв път ще разберем в детайлности химичния състав на извънслънчева планета! WASP-96 b е ситуирана на 1 150 светлинни години от нас и не е подобаваща за живот. Тя е от вида на така наречен “горещ Сатурн ” – съставлява газов колос с размера на Сатурн и обикаля към звездата си на доста близко разстояние от нея, т.е. една локална година продължава 3.4 дни. 

И по този начин, изображенията ще бъдат оповестени на 12-ти юли в 17:30 ч. българско време. 

За повече информация: НАСА

{fcomment}

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР